Storm Constantine -- Synkeä Kohtaloiden Kutoja

(Täydellinen esittely TÄHTIVAELTAJASSA 1/95)
Constantine on yksi kiinnostavimpia uusista brittiläisistä kauhu/fantasia/scifi-kirjailijoita. Hän on tyyliltään ritualistinen ja vahvasti korkeakirjallinen. Häntä on verrattu Michael Moorcockiin, Tanith Leehen ja Mary Shelleyhin. Hän rakastaa kissoja, pukeutuu mustiin vaatteisiin ja kuuntelee mustanpuhuvaa goottipunkkia.

Goottihenkisyys värittää kaikkea mitä Storm Constantine tekee. Tarinoissaan hän luo romanttista ja synkeää kauneutta sekä fantasian, kauhun että scifin maailmoihin. Hänen tekstiään sävyttävät synkän rockin bassokuviot ja ihmismielen yöpuolen näkymät. Näillä elementeillä Storm Constantine antaa paljon uusia piirteitä scifiin, fantasiaan ja kauhuun.

Storm Constantine on tehnyt yhdeksän romaania ja muutamia novelleja. Hän on kirjoittanut pudonneista enkeleistä ja vampyyreistä, feministisistä antiutopioista ja kuolleiden uskonnosta. Kiinnostavimpia hänen tuotannostaan ovat fantasiahenkinen Wraethu-trilogia ja scifi-kirja Hermetech, joka on tulossa suomeksi vuoden -95 aikana. Hänen uusin kirjansa Calenture kertoo ikuisesta Thermidoren kaupungista, jonka viimeinen asukas uneksii toisista maailmoista -- maailmoista jotka ovat täynnä omituista ja rikasta elämää.

Storm Constantinen kirjojen maailma on usein synkeä ja lohduton maapallo, mutta hän kuvaa sitä kuitenkin rikkaasti ja antaumuksella. Hän löytää synkeistä post-apokalyptisistä maailmoista kauniita ja kiehtovia asioita ja ne luovat hänen kirjojensa lumoavat maisemat -- Hermetechin kupolikaupungit ja wraethujen maailman pseudorenessanssilinnoitukset.

Hänen ihmiskuvansa on Mary Shelleyn tai Edgar Allan Poen tapaan goottilainen synkän romantisoitu ja herkkä hirviö. Kirjojen henkilöt ovat aina omien kohtaloidensa orjia niin kuin Michael Moorcockin eternal championit ja sisäisessä vapaudenkaipuussaan inhimillisiä kuin LeGuinin henkilöt.

Constatinelle seksuaalisuus on voimakkain eteenpäin vievä voima -- sen avulla voi tavoittaa yliluonnollisen. Mutta vain ihminen, joka kykenee yhdistämään feminiinisen ja maskuliinisen identiteettinsä kykenee tuota voimaa hallitsemaan ja hyödyntämään. Siksi androgyynisyys ja seksuaalisuus ovat Storm Constantinen romaaneissa niin keskeisellä sijalla.

Onko tämä scifiä vai New Agea? En tiedä. Kysykään häneltä itseltään.

KESKEINEN TUOTANTO:

 • Wraethu-sarja
 • The Enchantments of Flesh And Spirit
 • The Bewithments of Love And Hate
 • The Fullfilments of Fate And Desire
 • Hermetech
 • Sign For The Sacred
 • Calenture
  Kimrai Lehtonen

  TÄHTIVAELTAJA